• Duurzaam circulair bouwen
  • Europees product
  • Snelle levering uit voorraad
  • Duurzaam circulair bouwen
  • Europees product
  • Snelle levering uit voorraad

Subsidie voor isolatie 

Als particulier kunt u een subsidie aanvragen voor de isolatie van uw koopwoning. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan een subsidie aanvragen. Met goede isolatie van uw woning woont u comfortabeler en verbruikt u minder energie. Met de huidige energie- en gasprijzen scheelt dat elke maand aanzienlijk in de kosten. Bovendien is het een goede stap in de richting van een duurzaam gebouwde omgeving.

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen.In 2023 kan u ook subsidie aanvragen als u alleen één isolatiemaatregel heeft genomen. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan ISDE subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. Deze percentages zijn slechts een inschatting. De exacte subsidiebedragen en voorwaarden bij één of 2 (of meer) maatregelen vindt u op de pagina van het RVO.

Met deze nieuwe voorwaarde is het mogelijk om per maatregel subsidie te ontvangen. Ook al neemt u later nog meer maatregelen. Met spouwisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, of dakisolatie kunt u uw huis isoleren. Voor sommige maatregelen geldt een lager btw-tarief of kunt u een goedkopere lening aanvragen.

Meer informatie over hoe u de subsidie kan aanvragen vindt u hier:

De isolatiematerialen die voor deze subsidie in aanmerking komen vindt u hieronder. Deze zijn conform de ISDE maatregelenlijst: Voorstel maatregelenlijst Isolatie Definitief (rvo.nl)